fbpx

Actualizare tarif pentru servicii TVA pe Amazon

tva pe amazon

Dupa cum stim cu totii deja, Amazon ofera posibilitatea de a-ti oferii servicii de calculare TVA daca vinzi in EU + UK.

Ce inseamna mai exact asta? Amazon va avea grija sa te ajute sa iti dai TVA-ul in tarile unde trebuie sa platesti TVA pentru produsele tale vandute pe Amazon in schimbul unei taxe. (Pentru cei care s-au inscris in VAT Services on Amazon inainte de 30 Aprilie 2021 au beneficiat, si inca beneficiaza, de un an gratuit).

Ce inseamna asta putin mai pe larg? Amazon are un parteneriat cu firma de contabilitate Avalara. Tie iti va fii desemnat un contabil de la aceasta firma care are acces la vanzarile tale. Pe scurt, vede unde este depozitata marfa ta de catre Amazon si vanzarile totale. Avand acces la aceste informatii lor le este usor sa iti spuna cat TVA trebuie sa platesti in fiecare tara. La virgula!

Cum arata acest serviciu? Odata pe luna vei primi un email de la Amazon care iti spune ca au terminat de calculat VAT-ul ce trebuie remis in fiecare din tarile in care esti inregistrat. Mai apoi tu trebuie sa mergi in: Reports-File your VAT-View Payment Instructions si acolo vei vedea exact cat ai de platit in fiecare tara, ce nume si IBAN au finantele din tara respectiva, si o referinta. Tu tot ce trebuie sa faci este sa trimiti prin transfer bancar acea suma de bani si neaparat sa nu uiti sa pui referinta pe care cei de la Avalara ti-au lasat-o acolo.

*ATENTIE* Acest serviciu functioneaza DOAR pentru tarile unde NU este creata firma ta. De exemplu: ai firma creata in Germania si vinzi si depozitezi marfa in Germania, Spania, Italia, Cehia, Franta si Polonia. Amazon iti va calcula TVA-ul pentru toate tarile inafara de Germania! Pentru ca acolo este creata firma ta si trebuie sa te ocupi TU (contabilul tau) separat.

Ei bine, incepand cu 1 mai 2021, au aparut niste imbunatatiri la acest serviciu oferit de Amazon. Iar mesajul lor suna asa:

Vă oferim acum posibilitatea de a vă înregistra pentru TVA in orice moment, în oricare dintre următoarele țări: Regatul Unit, Germania, Franța, Spania, Italia, Polonia și Republica Cehă. Taxa dvs. pentru serviciile de TVA pe Amazon include acum cererea pentru un număr EORI pentru Regatul Unit și o altă țară din Uniunea Europeană!

Ca parte a optimizării serviciilor noastre, care va intra în vigoare de la 1 mai 2021, ne actualizăm taxele pentru serviciile TVA de pe Amazon.

Ce s-a schimbat?
1. Se aplica taxe separate acum următoarelor servicii TVA:

 • Inregistrare TVA
 • Pregătirea declarației TVA
  2. Economisiți mai mult adăugând mai multe țări! Pe măsură ce adăugați mai multe țări la abonamentul dvs. la serviciile de calculare TVA pe Amazon, costul pe țară va scădea. Dacă utilizați deja serviciile de calculare TVA pentru 5 țări, vă vom pregăti complet declarația de TVA pentru o altă țară! GRATUIT!

3. Am aflat că doriți mai multă flexibilitate. De la următoarea dată de reînnoire, vom trece la un model de abonament lunar. Vi se va percepe o taxă lunară și puteți renunța oricând.

Care sunt noile taxe?


Înregistrare TVA: 50 EUR per țară.
Pentru fiecare nouă înregistrare TVA se percepe o taxă de 50 EUR. Dacă înregistrarea dvs. de TVA a început deja, nu va trebui să plătiți această taxă!


Taxă de returnare TVA: până la 399 EUR pe țară pe an.
Oferim o reducere la taxa dvs. pentru pregătirea declarației de TVA dacă adaugati si alte tari la acest serviciu! Dacă folositi deja serviciul nostru în 5 țări, vom pregati declaratia de TVA gratuit pentru inca o țară! Vă rugăm să consultați tabelul de mai jos pentru informații detaliate despre taxe.

Avem alte promoții pentru tine!
Dacă adăugați o nouă țară după 1 mai, Amazon se va ocupa de declarația TVA-ului și de reprezentarea fiscală pentru țara respectivă în primele șase luni GRATUIT! – Pe scurt, indiferent in cate tari sunteti inregistrati astazi, si doriti sa adaugati alta tara , Amazon va calcula TVA pentru tara respectiva gratuit pentru 6 luni.

Noile taxe pentru calcularea TVA-ului prin serviciul “Amazon VAT Services”

Coloanele vin traduse in felul urmator.

 1. Numar de tari unde ai activat acest serviciu
 2. Costuri vechi
 3. Costuri noi
 4. Cat costa pe an per tara
 5. Cat este subscriptia lunara pentru acest serviciu

*Taxa pentru pregătirea declarației de TVA include taxa de tehnologie Amazon și taxa furnizorului de servicii fiscale pentru pregătirea declarației de TVA. Veți primi facturi separate pentru aceste servicii.

Care sunt cele mai comune intrebari referitoare la acest subiect?

 1. Care este noua mea taxă?
  Pentru a afla pentru ce țări v-ați abonat pentru servicii TVA pe Amazon, accesați Reports> Create VAT return> Current returns. Vă rugăm să consultați tabelul de mai sus pentru taxa corespunzătoare pentru numărul de țări la care v-ați abonat.

2. Când voi fi taxat ?
Dacă vă înregistrați intr-o nouă țară după 1 mai, vi se va percepe taxa de înregistrare TVA de 50 EUR. Această taxă va fi facturată în luna următoare înregistrării.

Taxa dvs. pentru pregătirea declarației de TVA și reprezentarea fiscală începe numai atunci când pregătim prima dvs. declarație.

Dacă începeți înregistrarea TVA după 1 mai 2021, vă vom percepe taxa lunară numai la 6 luni de la crearea primei declarații.


Dacă ați început înregistrarea TVA înainte de 30 aprilie 2021 și beneficiați în continuare de oferta de 1 an gratuit, vă vom percepe taxa lunară de la aniversarea primei declarații.


Dacă ați profitat deja din plin de oferta de 1 an, vă vom percepe taxa lunară de la următoarea dată de reînnoire.


Pentru a afla când ați început să creați declarațiile prin intermediul nostru, accesați Reports> Create VAT declaration> Current declarations. Faceți clic pe “Previous Filings” sub “Related Links” din dreapta și verificați în fiecare lună de la cea mai veche dată până când vedeți prima declaratie completată pentru o jurisdicție. Luna următoare este luna în care ați început să vă declarați taxele cu ajutorul nostru.

3) Cum voi fi taxat?
Suma va fi debitată direct din contul principal adaugat in Amazon Seller Central. Vă vom trimite un mesaj înainte de a vă debita contul cu suma de debitat și data exactă cand vom debita contul.

4) Ce fac dacă vreau să mă dezabonez?
Faceți clic aici pentru a trimite o cerere de dezabonare de la serviciile TVA de pe Amazon. Rețineți că în prezent nu este posibil să renunțați la serviciile de TVA pe Amazon pentru o singură țară. Dezabonarea dvs. se va aplica tuturor țărilor pentru care sunteți abonat în prezent la serviciile de calculare TVA de pe Amazon.

Nu uita:

Daca doresti sa iti accelerezi afacerea ta pe Amazon, poti oricand sa programezi o consultanta cu mine accesand acest link

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *