fbpx

Amazon Se Extinde si in Olanda

amazon olanda

Amazon a fost lansat în Olanda marți, 10 martie. Peste o mie de retaileri locali s-au alăturat deja pieței și peste 30 de mii de vânzători din toată lumea au fost prezenți la lansare. Compania își valorifică celelalte piețe europene, precum și infrastructura de fulfillment existentă pentru a da un boost platformei din Olanda, mai mare decât la orice altă piață nouă anterioară.

Olanda este cea de-a 16-a piață mondială a Amazonului. Este al șaselea din Europa (fără a număra Turcia, care este jumătate în Europa), alături de Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania. Olanda nu este o piata chiar noua pentru gigantul din e-commerce. Amazon vinde cărți electronice pentru Amazon Kindle în Olanda din 2014, precum, din 2016, a oferit si acces la trei milioane de articole de la Amazon.de.

Amazon Olanda

Lansarea în Olanda este un indicator al deschiderii Amazon în mai multe țări europene în curând. Amazon Olanda beneficiază de infrastructura construită în țările din jur – centrele de fulfillment din Germania vor face față tuturor comenzilor. A fost o lansare relativ usoara pentru Amazon pentru ca Olanda face parte din UE si legislatia este asemanatoare spre deosebire de recentele lansări ale companiei la Singapore și Emiratele Arabe Unite.

Numarul urias de vanzatori la lansare (30.000) este mai mare decat la orice alta lansare anterioara . Ca si comparație, cel mai recent, Amazon s-a lansat în Australia în decembrie 2017 cu două mii de vânzători, în Turcia în septembrie 2018 cu o mie de vânzători, în Emiratele Arabe Unite în mai 2019 cu zece mii de vânzători, iar în Singapore în octombrie 2019 cu cinci sute de vânzători. In Olanda se bucura de aceasta lansare reusita deoarece aproape toți sunt vânzători existenți pe celelalte piețe ale Europei – aproximativ 95% vând pe Amazon Germania, de exemplu.

Din cauza programului FBA Pan-European, produsele se vor misca foarte repede intre tari si vor fi disponibile și cu transport Prime.

Totusi apar si mici probleme pentru gigantul din e-commerce. Spre deosebire de alte regiuni, expansiunea Amazon în Europa devine o problemă de a traduce catalogul de produse și de a angaja personal de asistență locală.

Se spune că Amazon se va lansa în Nordici, precum și în Polonia foarte curand.

Citeste si: Amazon Interzice Vanzarea de Masti de Fata pe Platforma

Top 5 Tipuri de Afaceri pe Amazon

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *