fbpx

Ce Taxe Platim Ca Sa Vindem Pe Amazon?

taxe amazon

“Cât costă de fapt să vinzi pe Amazon în 2021?”

Sunteți aici pentru că ați pus această întrebare și vă gândiți să deveniți un Amazon seller si vrei să știi cât te va costa de fapt.

A pune această întrebare este ceva normal, deoarece taxele unui Amazon seller sunt esențiale pentru strategia dvs. de afaceri pe Amazon. În mod real, taxele Amazon reprezintă un factor ce duce la scăderea veniturilor dvs. E si normal pana la urma. Amazon vine cu un pachet imens de valoare si anume: trafic imens + increderea clientului de a cumpara de pe platforma. Dar toate acestea vin cu un cost. Extrem de MIC daca ma intrebati pe mine!

Dacă sunteți la început de drum, cu cât știți mai multe despre costurile realiste de vânzări, cu atât veți fi mai bine pregătiți.

Alegerea tipului de seller account (și cât costă acesta)

Când vă înscrieți pentru prima dată ca vânzător Amazon, va trebui să alegeți între un cont individual sau profesional sau mai bine zis un „ selling plan”. Ambele vin cu argumente pro și contra.

În general, conturile individuale sunt cele mai bune pentru vânzătorii noi sau vânzătorii „unici”, în timp ce conturile profesionale sunt pentru cei care doresc să înființeze o afacere.

Vom acoperi următoarele puncte:

 • Taxe de abonament pentru  Individual Sellers vs. Professional Sellers
 • Taxe pe care le plătiți dacă expediați singur comenzile (FBM – pe scurt, dvs veti depozita marfa si o veti trimite catre client)
 • Taxe pe care le plătiți dacă Amazon vă expediază comenzile pentru dvs. (FBA – adica Amazon depoziteaza produsele voastre, le trimite catre client in momentul cand va intra o comanda si face customer service pentru voi)
 • Cât comision percepe Amazon pe vânzare (Fees)
 • Taxe diverse

Cont Individual seller:

 • Nu plătiți o taxă lunară de abonament
 • Plătiți o taxă fixă pe vanzare pe articol de 0,99 USD în plus față de taxele de categorie (comisioane) pe baza procentului de vânzare finală
 • Limita de 40 de unităti vândute pe lună
 • Nu aveți acces la mai multe funcții, cum ar fi anunțuri sponsorizate, categorii de produse suplimentare și alte instrumente / opțiuni
 • Acest lucru este ideal dacă sunteți nou în ecommerce și / sau doriți să testați / să vă familiarizați cu Amazon Seller Central (platforma de vânzare Amazon) înainte de a intra într-un cont profesional

Professional sellers:

 • Se plăteste o taxă lunară de membership de 39,99 USD
 • Se poate vinde un număr nelimitat de unități pe lună
 • Se poate aplica pentru a vinde în alte categorii de produse
 • Aveți acces la instrumentele Amazon integrate, cum ar fi in-platform advertising, bulk uploads, promotions, si altele

Care sunt taxele dacă vă expediați singur comenzile? (Taxa Amazon FBM)

Ce este FBM?

FBM înseamnă „Fulfilled by Merchant  – în calitate de vânzător îți procesezi singur comenzile. Sunteți responsabil pentru stocarea propriului inventar și pentru ambalarea / expedierea articolelor atunci când clienții plasează o comandă pentru produsul dvs. pe Amazon.com

În cadrul modelului FBM, vei avea urmatoarele cheltuieli:

 • Taxe de Categorie (comision) – un procent din vânzările totale ale articolului. Acoperim taxele de categorie într-o secțiune separată mai jos
 • Costuri de livrare:
 • Dacă aveți un individual seller account, Amazon vă creditează costurile de expediere într-o sumă pe care o predetermină în funcție de categoria produsului, dimensiunea și greutatea
 • Dacă aveți un cont de profesisional seller, vă puteți seta propriile costuri de expediere

Cât veți plăti în taxele de expediere dacă Amazon vă expediază comenzile pentru dvs.? (Taxa Amazon FBA – Fulfilled by Amazon)

În conformitate cu modelul FBA, sunteți responsabil pentru aceste taxe de vânzare Amazon:

 • Taxe de Categorie (comision) – un procent din vânzările totale ale articolului
 • Taxe de FBA – în funcție de dimensiune și greutate. Aceasta este taxa pentru ca Amazon să se ocupe de expediere și logistică (în loc să expediați singuri comenzile prin FBM)
 • Taxe lunare de stocare – în mod obișnuit pe baza volumului (metrii cubi) și a duratei de stocare la un centru de depozitare Amazon

Deci taxa de expediere pe care o plătesc este taxa de FBA?

Practic, da.

Rețineți că taxele de expediere pe care le veți plăti – cunoscute sub numele de taxe FBA – sunt separate de comisioanele (din nou, cunoscute sub numele de taxe de categorie). Taxele FBA reprezintă costul pe care îl plătiți pentru comoditatea Amazonului care gestionează partea de expediere / îndeplinire a procesului.

Taxele de FBA se bazează pe greutatea și dimensiunile pachetului. Ar trebui să fie atât de simplu, dar nu este.

Taxe de stocare a inventarului FBA

În calitate de vânzător FBA, veți fi taxat și pentru stocarea stocului dvs. la Amazon. Așadar, deși acest lucru nu se încadrează în „Taxele de expediere FBA”, este totuși o taxă unică pentru vânzarea FBA pe care trebuie să o cunoașteți.

Taxa de stocare a stocului se bazează pe volumul mediu zilnic pentru spațiul pe care îl ocupă inventarul dvs. în centrele de depozitare Amazon. Măsurarea volumului se bazează pe dimensiunea unității (inclusiv ambalajul dvs.,( dar nu și ambalajul de expediere) – practic cum arată așezat pe raftul depozitului).

Ce este un referral fee (taxă de categorie și cât trebuie să plătiți?

Orice vânzare pe care o faceți pe Amazon vine cu o taxă de categorie (cunoscută și sub numele de taxă de vânzare, taxă de închidere sau comision), indiferent de tipul de cont de vânzător pe care îl aveți sau de metoda de expediere pe care o utilizați (FBA sau FBM).

Taxele comisionului (cunoscute sub numele de „taxe de categorie”) se bazează pe prețul TOTAL AL VÂNZĂRILOR, care include taxele de expediere (dacă există).

De exemplu, dacă sunteți vânzător FBM și percepeți 5 USD pentru transport, acești 5 USD vor fi incluși în procentul de comision pe care Amazon îl ia. Asigurați-vă că țineți cont de această taxă pentru vânzător atunci când stabiliți prețurile de vânzare.

Vânzările totale înseamnă, de asemenea, că, dacă vindeți articolul dvs. la o reducere din cauza unui cod de cupon, a unei promoții sau a unei alte reduceri, procentul dvs. de taxa de categorie se va baza pe acel preț redus.

Taxele de categorie depind, în general, de categoria de produse, cu câteva avertismente.

Taxe diverse pentru un Amazon seller

Taxe administrative de rambursare

Amazon vă va rambursa taxa de categorie MINUS 20% din taxa de FBA SAU 5,00 USD (oricare dintre acestea este mai mică), în cazul în care rambursați unui client un articol pentru care ați fost deja plătit.

Deci, în esență, plătiți 20% din costul de expediere a taxei

Taxă Amazon pentru listarea listing-uri mai vechi de 12 luni (Citeste tot paragraful 😊 )

Acest lucru se aplică vânzătorilor cu câteva mii de SKU-uri. În cazul în care aveți mai multe listinguri active (non-media) fără activitate de vânzare de peste 12 luni, Amazon vă percepe 0,005 USD pe listă pentru costul menținerii listingului activ în catalog. Acest lucru se aplică numai după primele 100.000 de înregistrări / ASIN-uri.

Du-te și cucerește!

Alegerea între FBA sau FBM este adesea o chestiune de comoditate față de costuri. FBA aduce confortul, dar la un cost mai mare; FBM îți pune mai mult din treabă, dar cu taxe de îndeplinire potențial mai mici.

Citeste si:

Reclama Pe Amazon Devine Din Ce In Ce Mai Scumpa!

Schimbari colectare TVA din comerțul electronic in UE de la 1 iulie 2021

Daca ai nevoie de un mentor care sa iti fie alaturi inca de la inceput pana vinzi primul produs pe Amazon te pot ajuta cu mare drag! Intra pe urmatorul link si programeaza o consultatie!

www.ecomxplorer.ro/magazin

Urmareste-ma pe social media:

www.instagram.com/ecomxplorer

Alatura-te Grupului nostru de Facebook:

Romania Amazon Wholesale

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *