fbpx

Instagram Shop – Cum Poti Vinde Produse Pe Instagram?

instagram

DA! Ai citit foarte bine! Nu de mult timp, ai posibilitatea sa vinzi produse pe Instagram.

De curand Instagram a lansat propriul serviciu de vanzari online. Cu alte cuvinte, poti vinde produse tale, direct de pe Instagram!

Anuntul oficial a fost facut in 16.07.2020, echipa Instagram numind acest serviciu Intagram Shops. Desi aveam deja alternativa de a accesa siturile de shoping via Intagram Stories, acum exista si un alt serviciu, complet dedicate ecommerce.

Metoda preferata de companiile care lucreaza cu influenceri, aceea de a-si posta produsele in story (vizitatorul avand posibilitatea de a da swipe-up si a fi redirectionat catre pagina produsului) acum are o alternativa – Instagram Shops. Si astfel se scrie o noua pagina in evolutia social media – aceea de a face pasi relevanti in  evolutia de la “social” catre “comercial”. (Trebuie sa aveti in vedere faptul ca pentru a avea posibilitatea sa dati swipe-up la orice link extern doriti -catre shopul vostru de exemplu sau siteul companiei care te angajeaza pentru a face reclama- trebuie sa aveti un minim de 10.000 de followeri)

Cum functioneaza mai exact? Este relativ simplu: Instagram a adaugat un nou buton pe pagina principala, de unde ai posibilitatea de a da tap pe un (nou) buton “cumpara”.

instagram

Ajungi intr-o zona unde sunt prezentate magazine si produse. Interesant este faptul ca Instagram iti va afisa cu precadere (daca exista) magazine ale celor pe care ii urmaresti, asadar este foarte important ce audienta ai deja, aici Instagram dandu-ti o (mare) mana de ajutor.

Daca cei care te urmaresc  te cunosc si au relationat si interactionat cu tine deja, relatia comerciala viitoare este cu atat mai simpla si profitabila. Atunci cand primesti continut relevant pentru tine si mai ales si de la cineva pe care il urmaresti si apreciezi – decizia de cumparare este foarte simpla si rapida.Odata ce ai gasit un articol (produs) interesant si care iti place si vrei sa il si cumperi, poti merge pe situl web pentru a finaliza cumparatura, foarte simplu, dintr-un singur tap pe ecran ul telefonului.

Ce este foarte interesant aici – faptul ca, prin definitie, Instagram este o platforma “vizuala” ce se bazeaza foarte mult pe continutul foto / video si astfel si produsele tale vor fi prezentate cu precadere in acest format.Cu alte cuvinte, formatul foto este pus foarte mult in valoare, asa incat, inainte de a-ti lista produsul pe Instagram, fa-i poze profi! O poza valoreaza cat 1000 de cuvinte si Instagram stie prea bine asta!

Proiectul este foarte recent si inca in stadiul incipient. Ni se promit, in viitorul apropiat, dezvoltarea de noi functionalitati ptr Instagram Shops care sa faca si mai usoara experienta de cumparari pe aceasta platforma. Si cum stam cu ochii pe ei permanent, nu uita sa dai subscribe la noutati ca sa poti afla de la noi primul despre acestea, stiut fiind faptul ca, de regula, cei care actioneaza primii in orice proiect de acest gen au aproape garantat succesul!

Citeste si: 5.500 de Magazine Online Noi In Prima Jumătate De An

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *