fbpx

Cum putem sa cream o comanda Multi-Channel Fulfilment direct din Amazon?

romania amazon wholesale

Salutare tuturor!

Mai jos am sa va explic de ce acest serviciu de Multi-Channel Fulfilment de la Amazon ar putea sa ne creasca vanzarile considerabil fara sa depunem prea mult efort extra. Si da, ati citit bine! Fara prea mult efort extra!

Nu sunt genul (dupa cum deja ma cunoasteti) sa folosesc acest tip de cuvinte mai ales cand eu cred cu tarie ca cu cat muncesti mai mult cu atat ai “mai mult noroc” :D. Dar Amazon face totul sa fie usor!

Ce inseamna Multi-Channel Fulfilment?

Multi-Channel Fulfilment inseamna ca tu poti depozita marfa in depozitul Amazon si poti oricand sa creezi o comanda din Inventarul tau sa o trimiti la un client care ti-a plasat comanda pe o cu totul alta platforma inafara de Amazon.

Cu alte cuvinte: tu poti vinde pe alte marketplace-uri gen eBay, Walmart (in US) sau eBay, Otto, etc in Germania sau chiar poti avea magazinul tau propriu gen Shopify, Woocommerce, Magento etc. si cand iti intra o comanda de pe eBay de exemplu sa o trimiti direct din depozitul tau Amazon.

Pentru tutorialul pas cu pas si click cu click despre cum se creaza o astfel de comanda direct din Amazon te rog urmareste clipul de pe YouTube de pe acest link.

Deci cu acest program, nu doar ca poti sa te extinzi sa vinzi si prin alte metode dar si preturile sunt foarte foarte avantajoase. Aproape ca as putea spune ca nu prea merita sa te complici sa iti faci fulfilment singur decat daca ai avea un volum destul de mare sa poti obtine preturi foarte bune de la companii de curierat gen DHL, Hermes, DPD.

Cu ce vine la pachet acest program si care sunt preturile?

  1. Amazon spune ca trimisul pachetelor este rapid!

“Trimite produsele chiar si la o zi dupa ce a intrat comanda. Comenzile sunt livrate 7 zile pe saptamana , 363 de zile pe an”
Aici…. nu stiu ce sa zic. Veti vedea in tutorialul de mai sus de pe YouTube ca acea comanda pe care am simulat-o eu arata ca ajunge in 4 zile la client pentru cel mai ieftin shipping. Dar asta este acum. Sa nu uitam ca ne aflam in Q4 si este practic cea mai aglomerata perioada din an.

2. Taxe de fulfilment mici

Exista o singura taxa pentru impachetare si trimitere produs. Vei plati doar pentru fulfilment si depozitare. Depozitarea oricum o platesti deoarece vinzi si pe Amazon deci nu conteaza prea mult. As putea zice ca inca te ajuta sa vinzi si pe alte platforme deoarece scapi mai repede de stock si taxele de depozitare sunt si mai mici.

3. Cutiile in care trimite Amazon marfa catre clientul vostru sunt fara niciun brand pe ele. Adica nici macar logo-ul Amazonului!

4. Totul este simplu de facut (vezi tutorialul de pe YouTube)

5. Ti se ofera tracking number pentru comenzile tale

6. Fulfilmentul se poate si automatiza direct prin conectare API (super tare, nu? Nu este nevoie nici macar sa faci acei cativa pasi pe care i-ai vazut in video ca totul este automatizat.)

Mai jos va atasez cateva poze sa puteti intelege mai bine taxele de fulfilment pentru MCF (Multi-Channel-Fulfilment).

Incepem cu Domestic MCF Standard (Adica depozitezi in Germania si trimiti clientilor din Germania Standard)

Si da, scuzati. In clip am mentionat ca nu conteaza dimensiunile ci doar greutatea cand de fapt conteaza amandoua dupa cum vedeti.

2. Preturi Fulfilment domestic dar rapid

ecomxplorer

3. Taxe pentru Cross-Border (adica depozitezi intr-o tara si trimiti in alta tara Europeana + UK STANDARD

ecomxplorer
andrei faur

4. Preturi pentru Cross-Border Shipping Rapid

private label amazon
vanzari pe amazon

Dupa cum vedeti taxele nu sunt deloc mari tinand cont de ce costuri ai putea avea tu sa faci toate aceste lucruri singur (depozit, materiale gen cutii, scotch, etc, contracte cu curieri si asa mai departe)

Acest program este o solutie pentru oricine care doreste sa se extinda si eventual sa aibe si propriul lor shop personal spre care sa duca trafic de pe retelele de socializare. Mai ales ar putea fii un must-have pentru cei care fac private label si doresc si ar cam trebui sa aibe si un shop cu brand-ul lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *