fbpx

Cum Sa Deconectezi Pietele Pe Care Nu Doresti Sa Vinzi? (Varianta Corecta)

deconectare piete europene

Salutare tuturor! Am observat atat in consultatii cat si in postarile voastre de pe grupul nostru de Facebook (Romania Amazon Wholesale) ca multi aveti o oarecare frica sa nu vindeti produse pe alte piete decat cea principala aleasa de voi. Iar “frica” asta este perfect justificata! Deoarece in momentul cand voi depozitati marfa in piata voastra principala (Germania de exemplu) si va intra o comanda din Spania, atunci Amazon face eforturi exceptionale sa va trimita produsul in timp util (2 zile maxim) si shippingul express este extrem de scump. Si cine plateste pentru acest shipping? VOI prin taxele FBA. Cu alte cuvinte, Amazon foloseste sistemul EFN (European Fulfilment Network) pentru a va livra produsele la clientii vostrii din alte tari. (Apropo, nu recomand de nicio culoare sa faceti EFN deoarece este foarte costisitor. Dar asta este alta poveste, intr-un alt articol).

Deci cum ne asiguram ca nu vindeti pe alte piete?

Pai sa incepem cu greseala pe care majoritate dintre voi o faceti. Si anume, mergeti sus in dreapta la setari, account info, si va puneti ca sunteti in “Holiday”. Pe scurt, va treceti toate pietele (mai putin cea principala) ca inactiv.

ASTA NU VA AJUTA DRAGII MEI! DE-ACOLO PUI LISTINGURILE FBM PE VACANTA! SA NU ITI MAI INTRE COMENZI FBM CAND TU ESTI IN CONCEDIU SAU PUR SI SIMPLU NU ESTI IN DEPOZIT SI NU POTI SA TRIMITI PRODUSELE CLIENTILOR TAI. Iar in tot acest timp, FBA functioneaza PERFECT! Iar NOI NU VREM ASTA! (Decat , desigur, pe piata noastra principala). Vezi FOTO mai jos:

Bun! Am stabilit ce facem gresit si ca metoda de mai sus nu te scuteste de cheltuieli extra daca iti intra comenzi din alte tari. Dar care este metoda corecta sa deconectam pietele?

Ca sa te asiguri ca nu vinzi pe alte piete inafara de cea principala trebuie sa mergi la InventorySell Globally. Si de-acolo dai click pe tab-ul Build International Listings.

Ei bine, daca o sa vedeti imaginea de mai jos, inseamna ca optiunea de a creea listinguri internationale automat cand listezi un produs pe piata principala, este DEZACTIVAT! Ceea ce e bine. Vezi foto mai jos:

Pe de alta parte, daca iti apare ca in poza de mai jos inseamna ca ai creare de listinguri automata si pe alte piete si daca nu doresti asa, va trebui sa le dezactivezi MANUAL!

Din pacate nu am gasit o poza pe internet sa va pot arata frumos cu sageti cum sa dezactivati pietele dar am sa va explic in cuvinte:

Pasul 1: Selectezi piata care doresti sa o deconectezi. Daca luam exemplul de mai sus, Piata din UK este principala si aceea nu merge deconectata. Deci vom selecta Germania.

Pasul 2: In dreapta la Connection Settings, putin mai jos de cat vedem noi in acea poza, ai un link numit ” Remove connection”. Da click.

Pasul 3: Iti va aparea un mesaj cu doua optiuni. Prima optiune iti da posibilitatea doar sa deconectezi piata iar a doua optiune iti da posibilitatea sa deconectezi piata dar sa si stergi listingurile de pe acea piata. Alege a doua optiune!

Pasul 4: Repeta pasii de mai sus pentru fiecare piata.

Sper ca acest articol v-a fost de ajutor si acum nimeni nu mai sta cu frica ca vinde produse alte tari.

Nu uita, daca doresti sa scurtezi timpul de research pentru acest model de business si sa accelerezi totul, ofer consultatii 1 on 1 si alte servicii pe care le poti gasi accesand link-ul de mai jos:

www.ecomxplorer.ro/magazin

Citeste si:

Pasii Care Trebuie Parcursi Pentru A Incepe O Afacere Wholesale Pe Amazon (Europa)

Pasii Care Trebuie Parcursi Pentru A Incepe O Afacere Wholesale Pe Amazon (US)

8 thoughts on “Cum Sa Deconectezi Pietele Pe Care Nu Doresti Sa Vinzi? (Varianta Corecta)”

 1. Petran Cristian

  Mulțumesc frumos pentru informație. Eu vindeam pe toate piețele și chiar nu știam. Datorita ție am mai învățat un lucru esențial pe platforma Amazon.

 2. Pavel Catalin Andrei Crisan

  Multumesc Andrei,
  Am citit articolul. Ieri postase cineva ca a fost dezactivat pt ca nu a avut activitate pe contul de Amazon si solutia era sa se puna pe “Vacation mode” atata timp cat nu are activitate. In aceeasi situatia sunt si eu deoarece astept codul de TVA pt DE si nu am activitate.
  Am intrat in cont si am pus si eu pe inactiv pt a evita dezactivarea contului, dar dupa ce am citit articolul, constat ca am procedat exact in modul gresit.

 3. Croitoru Alexandru

  Mulțumesc Andrei si eu am realizant datorita ție ca pierdeam bani. Doar cu o singură informație câștigul net va fii mai mare de acum. Succese.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *