fbpx

Ce ar trebui să știti despre: „Cumpărați acum, plătiți mai târziu”

cumperi acum platesti mai tarziu

„Cumpărați acum, plătiți mai târziu” permite consumatorilor să achiziționeze bunuri și să plătească în rate, similar cu un card de credit. De ce câștigă popularitatea BNPL (Buy Now Pay Later)? Voi răspunde la această întrebare și multe altele în această postare.

Nu Uita Sa Te Abonezi La Newsletter-ul Nostru Pentru A Fi La Curent Cu Toate Noutatile Din E-Commerce

Folosind BNPL, clienții aprobați pot amâna plățile la finalizare, online și în magazin. Furnizorii BNPL plătesc comerciantului integral, minus o taxă de serviciu, în timp ce clientul îi plătește furnizorului în rate convenite.

BNPL este, de asemenea, cunoscut sub denumirea de „plată în timp”, „finanțare prin punctul de vânzare” și „împrumuturi punctuale de vânzare”. Furnizorii tind să descrie serviciile lor ușor diferit, chiar dacă elementele de bază sunt mai mult sau mai puțin aceleași.

Comercianții de comerț electronic afișează de obicei un buton de plată BNPL alături de logourile obișnuite cu cardul de credit și PayPal și orice altă metodă de plată. Exemplul de mai jos este de la Affirm, un furnizor principal BNPL.

bnpl

Comercianții de comerț electronic afișează de obicei un buton de plată BNPL alături de logourile obișnuite cu cardul de credit și PayPal.

Când un client alege opțiunea BNPL, furnizorul va efectua o verificare de credit în timp real. Dacă clientul este aprobat, furnizorul va afișa clientului condițiile de serviciu – programul de rambursare. De acolo, clienții pot face check out ca de obicei.

Cele trei tipuri de servicii BNPL sunt fixe, flexibile și micro-împrumuturi. O ofertă fixă ​​stabilește programul de rambursare înainte de achiziție, astfel încât clientul să știe numărul și suma ratelor.

Un serviciu BNPL flexibil permite clientului să selecteze numărul de plăți – de obicei trei până la 36, ​​în funcție de valoarea cumpărării și de acordul comerciantului cu furnizorul. Bonitatea clientului este, de asemenea, un factor.

Micro-împrumuturile, al treilea tip BNPL, acordă un mic împrumut clientului înainte de finalizarea plății. Clientul va plăti, de obicei, o taxă forțată furnizorului BNPL și va fi de acord cu un program fix de rambursare.

Interes, penalități

Spre deosebire de cardurile de credit, mulți furnizori BNPL nu percep dobândă și penalități explicite, inclusiv comisioane de întârziere. Unii percep taxe doar pentru plățile ratate; alții percep o taxă forfetară atunci când plățile întârzie. Furnizorii BNPL își promovează planurile de rambursare ca fiind mai transparente și mai ușor de gestionat decât datoriile cu cardul de credit.

Furnizorii BNPL concurează cu emitenții de cărți de credit. Ambele oferă împrumuturi și permit cumpărătorilor să plătească pentru cumpărături în timp. Ambii câștigă bani prin taxarea comercianților și cumpărătorilor.

Cu toate acestea, clienții văd cardurile de cumpărare-acum-plată-mai târziu și de credit în mod diferit. Cardurile de credit au taxe ascunse, dobândă compensatoare și diferite penalități. BNPL este mai transparent – taxele, tarifele și programele de plată sunt de obicei afișate în mod clar și explicate în termeni simpli, potriviți pentru clienți.

Pentru comercianți, acceptarea BNPL este similară cu acceptarea cardurilor de credit. Comercianții plătesc o taxă (sau o mulțime de taxe) pentru a finaliza o vânzare.

Costuri BNPL

De obicei, comercianții plătesc o taxă BNPL cuprinsă între 2 și 8 la sută din valoarea achiziției. Unii furnizori percep și o taxă forfetară de 30 de cenți pe tranzacție.

O rată de 2 până la 8 la sută este mai mare decât o rată tipică de reducere a cardurilor de credit, care este de obicei în jur de 2,9 la sută plus 30 de cenți pentru tranzacțiile care nu sunt prezente cu cardul (comerț electronic) și cu aproximativ 1% mai puțin pentru achizițiile prezente pe card (în- magazin).

Cu toate acestea, este dificil pentru comercianții care solicită să stabilească costurile BNPL exacte, deoarece furnizorii dezvăluie rar prețurile fără ca un comerciant să se înregistreze pentru un cont și să trimită estimări ale volumului de plată și alte informații. Comercianții ar trebui să se aștepte să se ocupe cu personalul de vânzări al unui furnizor înainte de a primi o ofertă.

Majoritatea furnizorilor vor depune fonduri, minus taxa, în contul unui comerciant în termen de două zile lucrătoare. Aceasta, din nou, este similară cu cardurile de credit.

De ce să accepte BNPL?

De ce un număr tot mai mare de comercianți oferă opțiuni BNPL dacă taxele sunt scumpe?

Iata de ce:

  • Achiziții mai mari, conversii mai mari, abandonarea coșului redusă. Oferind plăți lunare mai mici și mai mult timp pentru a plăti, comercianții pot utiliza BNPL pentru a reduce șocul autocolant și pentru a crește conversiile. Afirmații spun că, comercianții vor experimenta o creștere de 85% la valoarea medie a comenzii atunci când clienții vor utiliza serviciile BNPL. Afterpay, un alt furnizor, afirmă o creștere a AOV cu 40% și o creștere de 22% a conversiilor de coș.
  • Consumatorii sunt carduri de credit uimitoare – în special milenii (vârste cuprinse între 20 și 40 de ani) și Gen Z (15-20). Unii cumpărători caută modalități mai transparente de a-și gestiona finanțele în loc de cărți de credit greu de descifrat. BNPL oferă planuri de plată simple de înțeles și potențial mai ușor de plătit.
  • Cost scăzut de achiziție a clienților, în special în timpul pandemiei. Taxele pentru comercianți pentru tranzacțiile BNPL (până la 8%) reprezintă un preț mic pentru multe companii pentru a obține clienți noi.
  • Cumpărături de sărbători în 2020. Cumpărătorii din acest an vor căuta probabil modalități flexibile de a plăti cadourile. BNPL ar putea fi caracteristica care vă diferențiază afacerea. Mișcați-vă rapid, totuși. Amazon implementează deja BNPL printr-un parteneriat cu Citi.

Fără risc de returnare. Spre deosebire de cardurile de credit, cei mai mulți (dar nu toți) furnizorii BNPL își asumă riscuri de fraudă și rambursare. Cu partenerul BNPL potrivit, comercianții nu trebuie să se îngrijoreze de plățile frauduloase.

Citeste si: Cele Mai Interesante Stiri Din Business De Saptamana Trecuta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *