fbpx

Amazon a lansat un program de video-call pentru inregistrarea contului de seller

Amazon a lansat un program pilot care folosește apelurile video pentru a îmbunătăți procesul greoi de înregistrare a contului de vânzător.

Amazon susține ca inregistrarea prin video-call va ajuta la eliminarea anumitor selleri cu intentii negative înainte de a începe să abuzeze de politici sau să saboteze alți vânzători. Poate că, având în vedere controversele anterioare cu privire la planurile Amazon de a folosi software-ul automat de recunoaștere facială, Amazon preferă acum ca ființele umane să verifice documentele – în timp real – pentru a verifica identitatea unui vânzător.

Chiar dacă programul este în stadiul de trial, mulți vânzători speră că Amazon îl va implementa rapid. Identificarea vânzătorilor cu intentii rele înainte de a putea intra pe piață va fii benefic pentru toată lumea, dacă sistemul este implementat corect.

Ce este greșit cu modul în care Amazon verifică vânzătorii acum?

Vânzătorii care intenționează să se alăture pieței Amazon trebuie să se asigure că înțeleg pe deplin toți parametrii și pun toate piesele in miscare pentru a se asigura ca indeplinesc ceea ce Amazon le cere pentru crearea contului de vanzator. În caz contrar, deschiderea contului de vanzator devine un cosmar.

Asa cum lucrurile funcționează în prezent, orice informație nepotrivită sau o mica neatentie ar putea duce la săptămâni (chiar luni mai nou cu problema coivd-19) de intarzieri care ar putea sa ucida o afacere chiar inainte de a incepe. Vânzătorii primesc refuzuri generale care nu menționează care documente nu sunt acceptabile și nici de ce.

Numeroși vânzători au renunțat pur și simplu la lupta cu mesajele generice pe care Amazon le trimite cerând aceleași lucruri mereu. În multe cazuri, vânzătorii nu primesc niciun răspuns și trebuie să decidă dacă ar trebui să aștepte săptămâni pentru un răspuns sau să înceapă procesul de înregistrare din nou.

În cadrul acestui program de inregistrare cu video-call, Amazon precizează că vor să iti vada fata  și documentele pe care le puteți arăta, pentru a-ti înregistra contul de vânzător. Acest program promite ca reprezentatul Amazon care va intervieveaza să vă explice cum să vă înregistrați pas cu pas.

Sperăm că noul proces va ajuta la luarea undei decizii instantaneu. Adica sa iti fie activat contul de Amazon pe loc.Dar dacă ceva necesită clarificări, veți avea ocazia să aflați ce este sau chiar să-l oferiți chiar atunci, la fața locului, pentru a evita coșmarurile.

Ce spun pana acum vânzătorii despre verificarea video ?

Această problemă dificila în legătură cu verificarea contului și configurarea contului de vânzător a început cu adevărat la începutul anului 2019 și a atins noi niveluri de frustrare pentru noii vânzători. A condus cel puțin un vânzător pe care îl cunosc către Walmart în speranța că procesul lor va fi mai eficient și mai competent. Se pare că mai multe departamente sunt implicate și nu comunică între ele. Când un vânzător colectează în sfârșit documentele corespunzătoare, echipele Amazon nu comunica și aprobările de cont se pierd pe drum. Este incredibil de frustrant.

O îngrijorare este că Amazon va avea alte probleme în sistem care ar putea sa devina frustrant pe de alta parte chiar dacă vânzătorii trec cu succes de apelul video. Cu sistemul actual, am văzut numeroase conturi de vânzători verificate fără probleme, numai pentru a fi închise o oră sau o zi mai târziu.

Ce zic alti vanzatori care au folosit acest nou program de verificare prin video-call?

Mi-au cerut să aduc ID-ul și extrasul de cont bancar, dar de fapt nu l-au verificat niciodată. Nu aveți libertatea de a selecta data și ora dintre opțiunile date (o alegere de aproximativ trei zile și ore diferite). După aceea, cu aproximativ 20 de ore înainte de interviu, a sosit un e-mail cu un link către software-ul lor de conferințe video și un ID de sesiune unic pentru logare.

De asemenea, ai posibilitate sa share-uiesti ecranul cu angajatul Amazon si poti sa iti introduci informatiile personale singur daca crezi ca reprezentatul Amazon ar putea face greseli.  Acest lucru este opțional, cu toate acestea, în cazul în care vânzătorul este reticent în partajarea ecranului, esti liber sa nu o faci.

Aceștia au menționat că singurul motiv pentru interviu a fost suspiciunea ridicată de datele permisului de conducere introduse greșit (unul dintre angajații noștri a amestecat data și câmpurile numerice). Amazon s-a gândit că ar fi fost o înșelătorie și a dorit să vadă reprezentantul nostru față în față, cu el dovedindu-și identitatea arătându-i ID-ul în timpul apelului. Au cerut să transforme un pic ID-ul și să-l îndoaie ușor pentru a demonstra că nu este o copie pe hârtie.

După verificarea ID-ului, reprezentantul Amazon i-a spus vânzătorului că procesul de înregistrare a fost complet si va primi si un email de confirmare.

Singurul pas rămas a fost introducerea informațiilor fiscale în cadrul Seller Central, după care contul Amazon a devenit pe deplin activ.

Beneficiile programului de inregistrare a contului Amazon prin video-call

Utilizarea de apeluri video de către Amazon pentru a verifica conturile sellerilor noi ar putea fi o îmbunătățire importantă a procesului actual bazat doar pe email-uri si pe documentație. Amazon are nevoie de un sistem ca acesta pentru a evita întârzierile lungi în verificarea conturilor vânzătorului!

Să aruncăm o privire asupra beneficiilor potențiale ale acestui program:

1. Un sistem mai eficient

Sistemul actual ineficient de verificări manuale poate fi aproape de final. Veștile bune sunt întotdeauna binevenite în Amazonland.

2. Verificări mai rapide

Verificările ar trebui să fie mult mai rapide. În prezent, firmele pot aștepta o zi, o lună sau două sau până la un an pentru a fi verificate să vândă pe Amazon. S-a raportat că Amazon „completează” procesul actual de verificare online cu această verificare îmbunătățită, dar să sperăm că în curând vor înlocui complet sistemul actual.

3. Mai puține suspensii

Nu ar trebui să existe atât de mulți vânzători suspendați din cauza verificării eșuate. Așa cum este in prezent, vânzătorii respinși ajung să trimita  e-mail-uri la Seller Performance, blocând un sistem care este aproape sa explodeze.

Dacă ceva nu merge corect în înregistrarea inițială a contului dvs. de vânzător, cu procesul curent al Amazon, răspunsurile la appeal-uri sunt deseori inexistente. Appeal-urile sunt respinse și seller performance team nu se deranjează niciodată să trimită un mesaj care să vă informeze despre refuzul respectiv. Dacă un program ca acesta este necesar pentru a ajuta vânzătorii să evite acel purgatoriu, merită 100%.

4. Mai puține etape de verificare

Noul proces ar trebui să permită vânzătorilor să depună mai multe documente într-o singură ședință și trebuie sa fie atenti ulterior doar la documentele lipsă sau invalide, nu întregul set.

Așa cum este acum, nu puteți avea nicio șansă. Trebuie să le trimiteți TOTUL, de fiecare dată, doar pentru a vă asigura că nu veți fi refuzat, deoarece lipsește un document. Dacă vă refuza appeal-urile în Seller Central, trebuie să le trimiteți prin e-mail atașând totul de fiecare dată. Sperăm că această problemă se rezolvă.

Dezavantajele programului de video-call

Ce factori ar putea deraia acest program de verificare video?

1. Lipsa experienței vânzătorului

Sunt oamenii potriviți pentru acest program, cu abilități tehnice și suficientă „experiență de vânzător” pentru a oferi ajutor?

Au existat încercări anterioare de imbunatati verigile slabe atunci când vine vorba de înregistrarea vânzătorilor Amazon, hacking-ul contului, recenzii false la produse și chiar probleme de incalcare de proprietate a drepturilor sau reclamații legate de IP, fără prea mult succes.

Adesea echipele Amazon încearcă să dezvolte un proces atotcuprinzător, dar simplificat, care să se aplice unui număr mare de vânzători, implicând o integrare complexă de instrumente și echipe. Nu este un lucru ușor de făcut. Ai nevoie de manageri la nivel înalt, cu experiență dovedită, personal bine pregătit și un sistem de audit, pentru a implementa pe deplin fiecare etapă a unei noi inițiative ambițioase.

2. Lipsa de consecvență

Ce se întâmplă dacă există probleme tehnice sau dacă una din parti (vanzator sau reprezentant Amazon) pierde apelul sau ajunge prea tarziu la laptop?

3. Revenirea la vechiul proces

Dacă nu puteți oferi documentele cand aveti apelul video, veti fi trimis la procesul vechi?

Vânzătorii trebuie să fie pregătiți 100% pentru a profita la maxim de această oportunitate pentru a evita săptămâni sau luni de întârzieri.

Citeste si:

Wholesale pe Amazon Pros and Cons

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *