fbpx

Walmart colaborează cu Microsoft pentru a cumpăra TikTok

walmart cumpara tiktok

Walmart a confirmat că lucrează cu Microsoft în încercarea de a achiziționa TikTok. Potrivit rapoartelor, retailerul a făcut anterior echipă cu Alphabet și SoftBank pentru a încerca să cumpere platforma de socializare.

Joi (27 august), CNBC a raportat pentru prima dată că Walmart s-a alăturat companiei Microsoft în încercarea de a achiziționa platforma de socializare TikTok.

Microsoft a participat la preluarea TikTok de când președintele american Donald Trump a semnat la începutul lunii August un ordin executiv care ar putea interzice complet TikTok în SUA, cu excepția cazului în care este achiziționat de o afacere americană.

Trump a spus că această mișcare este necesară pentru a face față „urgenței naționale” generate de TikTok, o platformă tehnologică despre care susține că colectează date care ar putea fi accesate de Partidul Comunist Chinez.

Walmart a confirmat la CNBC că este interesat de TikTok pentru oportunități de vânzare cu amănuntul și marketing. Compania a declarat că integrarea TikTok in comerțului electronic și a publicității „este un beneficiu clar pentru creatori și utilizatori pe acele piețe”.

Știrea a apărut la câteva ore după ce CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, a anunțat că renunță la rolul său după doar câteva luni in companie. “Înțeleg că rolul la care m-am înscris – inclusiv administrarea TikTok la nivel global – va arăta foarte diferit ca urmare a acțiunii administrației SUA de a promova o vânzare a afacerii catre americani”, a spus Mayer.

Planurile Walmart pentru TikTok

TikTok, care este condusă de compania-mamă chineză ByteDance, este o platformă de partajare video care a devenit disponibilă în SUA în 2018, după ce ByteDance a achiziționat Musical.ly. ByteDance are o aplicație similară numită Douyin, care vizează piața chineză.

Douyin și TikTok au interfețe similare, dar nu pot accesa conținutul celuilalt. Fiecare dintre platforme are servere bazate pe piețele în care aplicația lor este disponibilă.

Douyin are o gamă largă de funcții de comerț electronic, iar platforma le permite utilizatorilor să deschidă un magazin pe profilurile lor, unde se pot conecta la produse de vânzare.

Potrivit CNBC, Walmart intenționează să consolideze ofertele de comerț electronic TikTok într-un mod similar.

Walmart a spus într-o declarație: „Considerăm că o relație potențială cu TikTok SUA în parteneriat cu Microsoft ar putea adăuga această funcționalitate-cheie și ar putea oferi Walmart o modalitate importantă pentru a ajunge și a servi clienții omnichannel, precum și pentru a ne dezvolta piața și publicitatea terță parte”

Walmart a adăugat că este „încrezător” că un parteneriat cu Microsoft ar satisface așteptările autorităților de reglementare ale guvernului SUA și ale utilizatorilor TikTok din SUA. Interesul Walmart față de compania de socializare vine din moment ce se confruntă cu o concurență mai puternică din partea Amazon în ceea ce privește vânzarea cu amănuntul online.

Microsoft a colaborat anterior cu Walmart în eforturile de a concura cu Amazon. În 2018, companiile au anunțat un parteneriat de cinci ani care a implicat dezvoltarea de noi proiecte folosind învățarea automată și inteligența artificială.

Interes de la Google

Un raport ulterior de la CNBC a spus că Walmart a luat în calcul parteneriatul cu compania-mamă Google Alphabet în efortul de a achiziționa operațiunile americane ale TikTok.

Gigantul cu amănuntul ar fi făcut parte dintr-un consorțiu format de directorul operațional al SoftBank, Marcelo Claure. În acest consorțiu, Walmart ar fi fost cumpărătorul principal, SoftBank și Alphabet achiziționând parti minoritare. Cu toate acestea, surse au spus că guvernul american a căutat o companie de tehnologie care să conducă afacerea.

Surse familiare cu această problemă au mai spus că Alphabet este mai interesat să ia TikTok ca un nou client în cloud computing și că compania nu este în măsură să conducă tranzacția. CNBC a menționat că Alphabet s-ar putea confrunta cu opoziții antitrust „semnificative” dacă achiziționează afacerea americană a TikTok, datorită dreptului său de proprietate asupra YouTube.

La începutul acestei săptămâni, Wall Street Journal a raportat că TikTok a facut o solicitare la Netflix pentru a-și „evalua interesul pentru o afacere”, dar gigantul american de streaming a refuzat ocazia.

Există încă interes în achiziționarea TikTok de la Oracle. CNBC a raportat că TikTok este nevoit să aleagă între oferta Microsoft-Walmart și o ofertă de la Oracle în următoarele zile.

Citeste si: Google Ofera Instruire Digitala Si Sprijina 60.000 De Imm-uri

Amazon Angajeaza 20.000 De Muncitori Din UK Pentru Q4

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *